Abonare newsletter

:
 
Producători
Categorii de produse
Urmăreşte-ne:

Condiţii comerciale

Definiţii:
Site: Reprezintă aplicaţia web deţinută de SC LIVIUS SRL care poate fi accesată la adresa www.livius.ro şi care asigură intermedierea şi gestionarea vînzărilor on-line către Clienţi.
Client: orice persoană (fizică sau juridică) care accesează sau utilizează Site-ul şi/sau plasează comenzi în sistemul electronic al site-ului (on-line prin e-mail sau telefonic) sau interacţionează în orice altă formă de comunicare cu aplicaţia Site-ului.

Condiţii comerciale:
Preţurile sînt actualizate zilnic şi conţin TVA.
Valoarea facturii va fi cea din momentul confirmării ei de către unul din operatorii noştri.
Discounturile, reducerile şi promoţiile nu se pot cumula. Se aplică întotdeauna reducerea cu valoarea cea mai mare.
Pentru achiziţionarea produselor ce se aduc pe baza de comandă se poate solicita achitarea unui avans de cel puţin 30% din valoarea produsului.
Produsele comercializate prin intermediul www.livius.ro sînt noi, în ambalajul original al producătorului şi în momentul livrării sînt însoţite de factura fiscală şi certificat de garanţie.
Imaginile produselor au caracter informativ.

LIVIUS SRL îşi rezervă dreptul de a refuza colaborarea cu clienţii ce manifestă comportament şi limbaj neadecvat (agresiv, licenţios etc.) sau au în istoricul comenzilor livrări refuzate.
Termenii şi condiţiile se aplică tuturor Clienţilor Site-ului www.livius.ro.
Momentul încheierii contractului este momentul emiterii confirmării comenzii, prin e-mail sau telefonic, de către SC LIVIUS SRL către Client.

Drepturi de autor
Conţinutul acestui site, cum ar fi text, grafică, logo-uri, butoane, imagini, clipuri audio, baze de date si software-ul, este proprietatea SC LIVIUS SRL sau a furnizorilor săi şi nu poate fi utilizat fără acordul SC LIVIUS SRL.

Legea aplicabilă şi instantele competente
Orice litigiu privind utilizarea www.livius.ro sau privind produsele vîndute prin intermediul www.livius.ro se rezolvă pe cale amiabila, iar în cazul în care acest lucru nu este posibil, acestea se vor soluţiona de către instanţele judecătoreşti competente din România. Funcţionarea, utilizarea www.livius.ro şi contractul se supun legilor române în vigoare.
Ne rezervăm dreptul de a face schimbări site-ului nostru, politicilor şi condiţiilor de utilizare în orice moment. Dacă oricare din aceste condiţii menţionate în această secţiune va fi considerată nulă sau inaplicabilă, acesta nu va afecta valabilitatea şi aplicabilitatea oricăror termeni sau condiţii rămase.

Limitarea răspunderii LIVIUS SRL
Utilizarea acestui site se face pe propria răspundere. Cu excepţia situaţiilor în care legea aplicabilă impune altfel, LIVIUS SRL nu va fi responsabilă pentru niciun fel de daune rezultate din utilizarea acestui site, dar fără a se limita la DAUNE INDIRECTE, ACCIDENTALE ŞI PUNITIVE.
LIVIUS SRL îşi rezervă dreptul de a anula o comandă în cazul în care preţul produsului sau unele caracteristici ale produsului au fost introduse greşit în baza de date, sau afişate greşit, livrarea nefiind încă efectuată.

 

Preluarea riscurilor. Transport. Garantii.
Toate produsele cumpărate prin intermediul www.livius.ro sînt livrate în temeiul unui contract de transport în sistem door-to-door (la adresa de livrare indicată de Client) sau, la alegerea Clientului, prin preluarea produselor de către client de la sediul LIVIUS SRL. Acest lucru înseamnă că riscul de pierdere şi proprietatea acestor produse trece la Client după livrarea produselor către transportator sau către reprezentantul Clientului.
Produsele beneficiază de garanţie conform prevederilor legale.

Politica de returnare LIVIUS SRL
Conform legislaţiei în vigoare, respectiv O.G. 130/2000 cu modificările şi completările ulterioare, renunţarea la cumpărare este aplicabilă clienţilor persoane fizice.
Astfel, consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantul că renunţă la cumpărare, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile de la primirea produsului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului.
Pentru returnarea unui produs este necesară mai întîi completarea Formularului de returnare. Pentru a putea completa și trimite formularul de returnare trebuie sa fii autentificat în contul tău de pe sit.

Produsul va fi returnat în aceeaşi stare în care a fost livrat, în ambalajul original complet şi cu toate etichetele intacte, cu toate accesoriile, consumabilele şi produsele cadou aferente, împreună cu o copie după factura fiscală şi certificatul de garanţie în original.
Rambursarea (integrală sau partială) a valorii produsului, cu reţinerea costurilor aferente returnării mărfii şi a taxei de aducere a produselor la starea de vandabilitate (acolo unde este cazul), se va face în termen de maxim 30 de zile din momentul primirii de către LIVIUS SRL a notificării Clientului de denunţare unilaterală a contractului.

Renunţarea la cumpărare NU poate fi invocată în cazul:
- produselor ridicate de la sediile LIVIUS SRL sau livrate prin reprezentanţii acestuia, deoarece pot fi  vizualizate, verificate, probate şi acceptate personal şi nu pot fi considerate ca achiziţionate prin comerţ la distanţă.
- produselor aprovizionate conform specificaţiilor Clientului, pe bază de comandă specială.
- produselor software (sisteme de operare, aplicaţii, programe antivirus, jocuri, extensii de garantie etc), filmelor.
- produselor cu software preinstalat la care s-au creat conturi sau activat licenţe.
- consumabilelor.
- produselor care prezinta urme de deteriorare (zgîrieturi, lovituri), de instalare, de folosire, de uzură sau de consum.
- produselor care prezintă seriile complet sau parţial şterse, urmele unor şocuri electrice.
- produselor fără ambalajul original complet în care a fost livrat sau fără certificatele de garanţie în original.

În aceste cazuri LIVIUS SRL îşi rezervă dreptul de a refuza returul, de a solicita o taxă pentru aducerea produselor la starea de vandabilitate (de produs nou, de produs resigilat sau second-hand) sau, la opţiunea clientului, i se va reexpedia produsul pe cheltuiala acestuia. Aceasta clauză se aplica conform O.G. 130/2000 art.2 lit.e, în cazul achiziţionării de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanţă.
În cazul retururilor repetate, atunci cînd se consideră că acţiunile Cleintului au fost cu rea intenţie, LIVIUS SRL are dreptul să solicite daune interese cumpărătorului, în condiţiile legislaţiei aplicabile.
Toate solicitările de renunţare la cumpărare se vor expedia pe adresa de e-mail: livius@livius.ro şi vor primi răspuns în maxim 48 de ore lucrătoare cu detaliile necesare returului (recomandări de ambalare şi expediere etc)